Een nieuwe start

Dat het leven vol uitdagingen zit, niet altijd rozengeur en maneschijn is, dat hoef ik jou vast niet te vertellen.
Ik denk dat jij dit, als lezer, evengoed weet als ik.
Misschien ben jij degene die leeft met Chronische pijn, of misschien ben jij iemand die iemand kent met Chronische pijn, en wil je deze persoon heel graag leren begrijpen. Als dat zo is, dan ben je hier op de juiste plek. Een plek waar je jezelf mag zijn, een plek waar je erkenning krijgt, waar je begrip en steun vindt, waar je mag vertellen over hoe zwaar het soms allemaal is, zonder dat je vreemde blikken krijgt. Waar je eens mag klagen, over hoe vermoeiend en vervelend het soms allemaal wel eens niet is. Want klagen is oke. Je mag eens vloeken, je mag je hoofd eens laten hangen en denken waarom het precies jou overkomt. Zolang je maar kracht haalt uit de mensen die je steunen, die je (proberen) begrijpen. Kracht haalt uit de dingen die je gelukkig maken. Want geloof mij als ik je zeg, dat er ook lichtpuntjes zijn, heel veel lichtpuntjes.

Misschien heb je er al mee te maken gehad, met die blikken, of opmerkingen, waardoor je je onbegrepen voelt en niet meer durft praten. Misschien ook niet, misschien is jouw omgeving juist vanaf het begin al heel steunend en begripvol geweest, en dat hoop ik voor jou van harte, want dat verdien je.

“Pijn”, een begrip dat vooral gelinkt wordt aan oudere mensen, of mensen met een zichtbaar letsel.
Ik kan je vertellen dat dit vaak niet het geval is, veel meer dan je zou denken. Dat wil ik (Chloë), samen met mijn collega’s, lotgenoten, duidelijk maken.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Chloë, 23 jaar jong en ook pijnpatiënt. Daarover schrijf ik later meer.
Sinds kort ben ik vrijwilliger bij De Maretwijg. Ik heb er enorm veel zin in, om me mee in te zetten voor lotgenoten en hun omgeving, mijn eigen ervaring te delen, steun te bieden, hoop te kunnen geven.
Zelf ben ik iemand die heel optimistisch in het leven probeert te staan, al is dat vaak niet makkelijk. Maar het helpt me mijn hoofd boven water te houden, om hoopvol te kunnen blijven.

Samen met Martje, zal ik deze blog onderhouden, en willen wij tonen dat je niet alleen bent.

Tot snel,

Alvast ook heel fijne feesten en een goed begin van het nieuwe jaar gewenst.

Chloë